onsdag 18 juli 2007

Tyfoner och jordbävningar

Foto med vy över Shinjuku Tyfoner och jordbävningar. Det låter som något som kapten Haddock skulle säga, men det är vad jag råkat ut för de senaste dagarna. Äntligen "hemma" i Japan är allt som vanligt på så sätt att det regnar varje dag och på TV:n visar de matprogram, larviga studieprogram med kändisar och så baseball, baseball, baseball (suck). Men en tyfon svepte även över Japan häromdagen. Tur att vi hade stormluckorna stängda. Nyheterna talade inte om något annat. Förrän jordbävningen i Niigata i förrgår där nio personer omkom. Ett kärnkraftverk fick stänga. Här i Tokyotrakten kändes bara lite gungningar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte på Arnqvistare när jag hörde nyheten om skalvet. Tyfonen har de inte nämnt så mycket om här i Sverige, däremot har de pratat om jorbävningen och radioaktiv läcka. Ett hundratal tunnor med radioaktivt avfall har ramlat omkull och några tappade sina lock bara, sas det igår i DN. Det lät tryggt. Det hela sumerades med ”en mindre läcka i världens största kärnkraftverk”

Anonym sa...

Igår satt jag och tittade på TV och kom på att tänka att jag ofta gör det, kanske två tre timmar per dag. Mycket TV4-Fakta på sistone, nyheter och en hel del sport blir det också, all typ av sport. Ekonominyheterna missar jag aldrig. Men en sak är klart, jag har aldrig set på baseball, aldrig. Undrar varför? Hmmm.