måndag 30 juli 2007

Glatt återseende på kyudoklubben

Foto på kyudoutövare i Motomachi, Yokohama Besökte min kyudoklubb i Motomachi i Yokohama i lördags. Kul att så pass många som jag känner fortfarande håller på. Tyvärr kunde inte Sensei komma. Han börjar bli till åren och kommer inte till klubben så ofta. Men Watanabe-san försäkrade att att han mår bra och är pigg. Gick till China Town efteråt och åt dim sum buffé. Inte illa.

fredag 20 juli 2007

Till atombombens minne i Hiroshima

Foto på ödeläggelsen i Hiroshima efter atombomben Nere en sväng till Hiroshima. Viktigt besök till Fredsparken. Alla borde besöka det museum som finns där. Dels för att lära om bakgrunden och dels för att inte glömma atombombens offer.

onsdag 18 juli 2007

Tyfoner och jordbävningar

Foto med vy över Shinjuku Tyfoner och jordbävningar. Det låter som något som kapten Haddock skulle säga, men det är vad jag råkat ut för de senaste dagarna. Äntligen "hemma" i Japan är allt som vanligt på så sätt att det regnar varje dag och på TV:n visar de matprogram, larviga studieprogram med kändisar och så baseball, baseball, baseball (suck). Men en tyfon svepte även över Japan häromdagen. Tur att vi hade stormluckorna stängda. Nyheterna talade inte om något annat. Förrän jordbävningen i Niigata i förrgår där nio personer omkom. Ett kärnkraftverk fick stänga. Här i Tokyotrakten kändes bara lite gungningar.